Blanda ihop vatten, olivolja, salt, socker och jästen tilldegspad. Jag använde locket till en järngryta istället för pajform då det kändes lite som Pizza Hut
Fläskkotletter på italienskt vis – gör så här. Bryn kotletterna i olivolja och smör ca 1-2 min på varje sida. Häll över matlagningsgrädden, lägg på lock och bräsera (småkoka) ca 5 min. 4 person(er) Ingredienser 4 fläskkotletter, (500 g) 0,5 msk färsk salvia, hackad 2 krm grovmald svartpeppar 1 tsk salt 1 msk olivolja 1 msk smör 2 dl matlagningsgrädde 0,5 dl parmesanost, riven Tillbehör , smörslungad bladspenat, pressad potatis
Jag gjorde den helt mjölkfri - bara att byta ut ingredienserna mot mjölkfria alternativ. Påskäggtill barnen ska fyllas, mat ska inhandlas, tvättid ska passas, en runda i träningsrummet är önskvärd och så ska jag försöka hinna lägga ut receptetpå supergott fröknäckebröd med lakrits som jag bakade i gårkväll
Klassisktreceptpå rulltårta med sylt – gör så här. Fler receptpå rulltårta. Ta kakan ur ugnen, strö över lite socker och stjälp sedan upp den med den sockrade sidan nedåt på ett bakplåtspapper
Pepparkaksdegtill husbygge. Det är dags att sätta pepparkaksdegen. De som inte gillar Eksta pepparkakor brukar bli saliga över Riddarbageriets recept - de peppisar som jag tycker är smuliga och jolmiga
Rör tills smeten tjocknar och blir grumligt vit. Om smeten stelnar och blir svår att jobba med kan man tillsätta lite vatten och värma över vattenbad för att få en rinnig smet igen
Receptpå olika tillbehörtill kräftorSaffransmajonnäs - Insjö. Aioli - Havs. Lägg en klick av fänkålsröran i mitten av filodegen, pensla kanterna med äggula och vik ihop till paket, så de sluter tätt
Tokenkel och jättegod tomatsås Du gör den på burktomat och behöver bara tillföra en vitlöksklyfta, ett glas vin och lite olivolja (även om du gärna får bättra på umamin och sältan med en sardellfilé eller två)
Det var många år sedan jag gjorde dessa gobitar, snickers, så kände att det var dags för det i år. Det spelar ingen roll hur många sån här bitar man gör, de är så goda att de försvinner snabbare än de flesta andra julgodisar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.