Istället för enbart grädde som fyllningen i en budapestrulle har, har jag fyllt denna tårta med vaniljkräm blandat med grädde, vilket inte gör den alltför mastig och dessutom passar det väldigt bra till marängen och hallonen
Mal hasselnötterna och blanda med sockret. Rör ner socker och nötter i de hårt vispade äggvitorna. Vispa krämen tills den kallnat och smaksätt den med vaniljfrön från vaniljstången
Ingredienser Portioner. 4 125 g mörk blockchoklad 2 äggulor 3 msk florsocker rivet skal av 1/2 apelsin 4 msk starkt bryggt kaffe 3 dl vispgrädde chokladströssel Lägg till i inköpslistan
Det är en tårta som är täckt med choklad och dekorerad med strössel. Dekorera med strössel. I den här tårtan tog jag det ännu längre och gjorde en funfetti-tårta av det, det vill säga blandade strössel även i tårtbotten för en färgglad effekt
Blanda vetemjöl med bakpulver och vaniljsocker och vänd ner. Sommar, sommar och sol. Passar lika god att äta med en kul glass, som vaniljsås eller till kaffet som den är
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.