Jag använde mig av mini-pepparkaksformar som jag köpte på Åhléns och jag gillar när de är små för då kan man mumsa i sig många fler pepparkakor till fikat
Häromdagen hjälptes Lilla I och jag åt att skörda de allra första krusbären för i år, och de hamnade i en lättgjord och god fika- eller efterrättskaka som är både glutenfri och mjölkfri
Med andra ord betyder det att tårtan ska både vara socker, gluten och laktosfri, japp där fick jag något att bita i, men eftersom jag älskar utmaningar så var jag såklart tvungen att testa
Rör ner smöret och resten av ingredienserna. Smörj och bröa en rund eller avlång brödform, ca 1,5 liter (för 1 kaka). Grädda i nedre delen av ugnen 40-45 minuter Smör + ströbröd till formen
Idag är det närmast en nordisk mattradition här hemma och varje advent brukar jag plocka fram Mor Annas pepparkakoroch en god blåmögelost till den första glöggen och det är så gott
Idag får han extra lyxigt frukostbröd i form av dessa mjukaoch goda brödrutor. Jag käkar min gamla vanliga havregrynsgröt och maken käkar fil och mackor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.