Skinande djupt gyllenbrun yta, 1 äggula + 1 tsk vispgrädde vispas ihop och penslas på brödet
Skinande medium gyllenbrun yta, 1 äggula + 1 tsk mjölk vispas ihop och penslas på brödet
Hård skinande yta, 1,5 tsk majsstärkelse + 6 msk vatten. Vispa samman majsstärkelsen med 2 msk av vattnet. Koka upp resterande vatten och rör ner stärkelseblandningen. Låt stå ca 30 sek. Pensla brödet och pensla det även när det tas ut ur ugnen.
En nypa salt i äggblandningarna gör att äggtrådarna minskar.
Kom också ihåg att en ägglasering förlorar sin glans om man använder ånga.
Brödet ska ha en lätt krispig yta och låta stumt när du knackar lite lätt på det. Tätt efter lingon – och zucchinibrödet kommer detta som mest bakade bröd av er läsare
Bred rumsvarmt smör på och försök låt bli att äta upp hela brödetmed en gång. När degen jäst och blivit lite (inte mycket) större så ser du fullt med små bubblor på ytan
Rosta brödet och skär ut fyra små cirklar (eller fyrkanter). För att se det på den ljusa sidan så är det bra för mig att vila ett par dagar i och med att jag slitigt ganska hårt på kroppen under så pass lång tid på diet
Pensla bröden med lite matolja så att de inte fastnar på grillen. Lägg bröden med den oljade sidan mot grillen och grädda dem några minuter innan du penslar ovansidan med lite olja och vänder
Brödet är perfekt att ha till en middag och kommer garanterat imponera eller varför inte ha med det som present istället för en flaska vin nästa gång ni är bortbjudna
Dock kräver det ofta att man går upp extra tidigt för att baka det här brödet, för även om man jäser det över natten eller gör en bakpulvervariant så behöver de sin tid i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.