Pensla brödet med ? Beroende på önskat resultat
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Pensla brödet med ? Beroende på önskat resultat

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 äggvita
  • 2 msk
  • 0,5 tsk vatten
  • 2 msk ägg
  • 1 tsk vatten
  • 1 äggula
  • 1 tsk vispgrädde
  • 1 äggula
  • 1 tsk mjölk
  • 1,5 tsk majsstärkelse
  • 6 msk vatten

Beskrivning

    Krispig yta, pensla med vatten

    Puderlik, rustik, seg yta, strö över mjölmix

    Mjuk sammetslik yta, pensla med smält smör

    Krispig ljusbrun yta, 1 äggvita (2 msk) + 0,5 tsk vatten vispas ihop och penslas på. Bra om man vill strö över frön

    Skinande gyllene yta, 2 msk ägg (lätt vispat) + 1 tsk vatten, sammanvispat penslas på brödet

    Skinande djupt gyllenbrun yta, 1 äggula + 1 tsk vispgrädde vispas ihop och penslas på brödet

    Skinande medium gyllenbrun yta, 1 äggula + 1 tsk mjölk vispas ihop och penslas på brödet

    Hård skinande yta, 1,5 tsk majsstärkelse + 6 msk vatten. Vispa samman majsstärkelsen med 2 msk av vattnet. Koka upp resterande vatten och rör ner stärkelseblandningen. Låt stå ca 30 sek. Pensla brödet och pensla det även när det tas ut ur ugnen.

    En nypa salt i äggblandningarna gör att äggtrådarna minskar.

    Kom också ihåg att en ägglasering förlorar sin glans om man använder ånga.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.