Fina kvisttomater var billiga nyligen och jag rörde ihop en pasta all’Arrabbiata med sådana. Någon dag senare utmanade Krii’s Kitchen sina läsare att laga något med tomater
1. Koka upp en kastrull med saltat vatten till pastan. 2. Tomatsås. Värm upp olivoljan i en kastrull. Lägg. i skalade vitlöksklyftor och peperoncino (chili) och låt dem långsamt brynas under lock
Vi såg en film nyligen där en av karaktärerna beställde en Penne alla Vodka på restaurang. (Jag trodde det hette Penne a la Vodka men Wikipedia säger ”alla”…) Hur som helst, när vi såg det sa Peter ”En sån vill jag att du gör till mig
En krämig och god pastarätt som med tanke på smör- och oljemängden man inte bör äta varje dag. Typiskt italienskt är att det är få ingredienser och enkla smaker
1. Koka upp en kastrull med saltat vatten till pastan. 2. Tomatsås. Värm upp olivoljan i en kastrull. Lägg i skalade vitlöksklyftor och peperoncino (chili) och låt dem långsamt brynas under lock
Penne all’ arrabbiata En lite längre variant för den som önskar. Penne all’ arrabbiata, 4-6 portioner. 4 portioner penne. Penne all’ arrabbiata, 4-6 portioner. 4 portioner penne
Visst, Alla hjärtans dag kanske är lite klyschigt och självklart utnyttjar affärerna oss till tusen men det är ju faktiskt kärlekens dag, lite mysigt är det ändå
400 g penne-pasta. 1400 g penne-pasta 300 g oxfilé 3 msk smör 4 dl grädde 3 dl kraftig oxbuljong 0,5 dl konjak 1 kvist färsk timjan 1 gul lök salt och svartpepparKoka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisningen på paketet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.