1 hallonsylt1.
Hacka 4–5 pelargonblad fint. Arbeta ihop smör, socker, vetemjöl, hackade pelargonblad och salt till en deg.2. Låt degen vila i kyl cirka 30 minuter. Rulla sedan ut degen till cirka 4 cm tjocka rullar.3. För pelargonbrysselkex – hacka resten av pelargonbladen och blanda med 2 msk strösocker. 4. Rulla rullen i blandningen och skär sedan i cirka 1 cm tjocka skivor. Lägg på smord plåt och grädda i mitten av ugnen på 175 grader cirka 8 minuter.5. För syltkakor – skär rullen i cirka 1 cm tjocka skivor och lägg sedan på smord plåt. Pressa en grop i mitten av varje kaka och lägg i en klick hallonsylt. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader cirka 8 minuter.
Sätt ugnen på 175º och smörj och bröa en form med löstagbar kant. Vispa ägg och socker poröst. Blanda alla torra ingredienser och sikta ner dem i äggvispet
Rosafärgat socker100 g strösocker några droppar röd hushålls-/pastafärg. 1Spritsdeg180 g smör, rumstempererat 60 g florsocker 120 g vetemjöl 37 g potatismjöl 1 tsk vatten 4 blad pelargon Doktor Westerlund några droppar rosa hushålls-/pastafärg
För några veckor sedan ville Love baka något gott, han är ju värsta fikatoken så att välja ut någon god kaka var svårt, till sist föll valet på denna pelargonkaka som är smaksatt med hackade blad från doftpelargoner "Dr Westerlund" och blad från andra pelargoner som vi hade hemma
Förra helgen hade jag förmånen att, tillsammans med några medlemmar från Svenska Pelargonsällskapet Halland, besöka Gluggstorps Handelsträdgård, ett riktigt himmelrike för den som älskar pelargoner
Jag har massor med vackra och doftande pelargoner och för en massa år sedan smakade jag en typ av pelargonkaka på Jamtli men det var en annan typ än denna jag hittade recept på
Att vara medlem i Svenska Pelargonsällskapet har många fördelar. Jag har lärt mig väldigt mycket om pelargoner och träffat och lärt känna många trevliga människor
Det är svårt att hitta mycket gemensamt med pelargoner och fläderbuskar. Båda växer i och för sig vilt i vissa delar av världen, men pelargoner har vi oftast hemma i krukor och balkonglådor på sommaren medan man inte ser fläderbuskar så ofta hemma i privata trädgårdar
Nu är det äntligen dags att presentera listan med alla bidrag till förra Månadens sötsak. Och som vanligt är den full av spännande, innovativa och supersöta godsaker som gör att man blir alldeles lycklig
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.