Pelargonkakor
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • smör
  • 1 socker
  • 1 vetemjöl
  • 1 salt
  • 1 pelargonblad, t ex ”Doktor Westerlund”
  • 1 strösocker
  • 1 hallonsylt1. Hacka 4–5 pelargonblad fint. Arbeta ihop smör, socker, vetemjöl, hackade pelargonblad och salt till en deg.2. Låt degen vila i kyl cirka 30 minuter. Rulla sedan ut degen till cirka 4 cm tjocka rullar.3. För pelargonbrysselkex – hacka resten av pelargonbladen och blanda med 2 msk strösocker. 4. Rulla rullen i blandningen och skär sedan i cirka 1 cm tjocka skivor. Lägg på smord plåt och grädda i mitten av ugnen på 175 grader cirka 8 minuter.5. För syltkakor – skär rullen i cirka 1 cm tjocka skivor och lägg sedan på smord plåt. Pressa en grop i mitten av varje kaka och lägg i en klick hallonsylt. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader cirka 8 minuter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.