Låt citronmeliss vara medoch ge smak istället för att bara vara det där toppskottet för prydnad som ibland dessutom endast plockas bort (synd på sådana goda små blad)
Koka upp grädden med den urskrapade vaniljstången och vaniljkornen. Inte brukar jag ha någon tiptop trädgård, men det vi har nu är väl nog i likhet med en snårig regnskog
Skala morötterna och om du vill skär dem till blommor genom att göra skåror längs med morötterna med en liten kniv, skär dem sedan i slantar som kommer att se ut som små blommor
När det var dags för midsommarfirande förra helgen gjorde jag och min syster Evelina en glutenfri gräddtårta med jordgubbar, körsbär, mynta och ätbara blommor
Skeda över dressingen och dekorera medblommorna. Dra stekpannan från värmen och blanda ned örterna. Lägg ut kålrabbin på salladen och strö över krutongerna
Håkan är vanan trogen och kör med "Förra veckan vid denna tiden så. Fiskgratäng med ruccolasås. Så är det åter vardag i det Mårtenssonska köket, semestern är ett minne blott och ett härligt sådant
Dekoration färska blommor, obesprutade jordgubbar. Vaniljbottnar240 g vetemjöl [4 dl] 3 g salt [0,5 tsk] 15 g bakpulver [1 msk] 300 g strösocker [3,75 dl] 5 g vaniljpulver [1 tsk] 125 g standardmjölk [1,25 dl] 100 g vatten [1 dl] 25 g citronsaft [0,25 dl] 125 g olja [1,25 dl] 165 g ägg, rumsvarma (ca 3)
Tvätta de gröna bladenoch slå av vattnet Toppa spetskålen med yoghurtsås, nötter och gröna blad. Riv vitlöken och skalet på citronen, pressa ut citronjuicen och blanda med tahini och yoghurt
Ät den lite varm med glass och gärna nötter. Två gånger med bud. Idag har jag fått blommor. Den ena buketten var från Kureragänget (Tack Kurera), och den andra från systrar och mamma
Späd med vattnet lite åt gången. Mina barn älskar kombinationen kyckling och curry och hur smidigt är det inte att kombinera dessa två i en pastagratäng
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.