Pekannötpaj
Milda.se
Milda.se

Pekannötpaj

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 125 g Milda mat & bakmargarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 3 msk kallt vatten
  • 125 g Milda mat & bakmargarin
  • 3 dl ljus sirap
  • 1 1/2 dl muscovadosocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 2 ägg
  • 200 g pecannötter
  • hackade(spara 15 hela)
  • 1 frp Milda Visp

Beskrivning

    Sätt ugnen på 225°.

    Mixa samman margarin, vetemjöl, salt och vatten i en matberedare.

    Tryck ut i en pajform med löstagbar botten ca 24 cm. Låt stå kallt minst 30 minuter. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter. Sänk ugnsvärmen till 175°.

    Lägg margarin, sirap, socker, vetemjöl och salt i en kastrull. Låt sjuda ett par minuter. Ta kastrullen från plattan och rör ner hackade pecannötter och de uppvispade äggen under vispning.

    Fyll ut pajskalet och toppa med hela pekannötter. Grädda ca 40 minuter.

    Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.