Receptet på peanutbuttercups finns lite här och var men jag höftade lite och gjorde dessutom de veganska och ger därför ingen annan cred än mig själv (ha
En av de saker vi gjorde var egna peanutbuttercups. Jag blev helt kär i det under min tid i New York och var räddningen många kvällar när jag dietade och hade begränsat med kalorier att äta
Smaken är riktigt chokladig, och konsistensen är lagom kladdig, och den smälter nästan i munnen. Kikärtsspad är ett substitut för äggvita, och agerar alltså bindande (håller ihop bakverken)
För jag är HELT säker på att det går fantastiskt bra att göra veganska cupcakes utan att tänja på smaklökarna det minsta lilla, eller tårtor som ingen skulle hugga in på och tänka ”om den bara hade innehållit äkta grädde
Smält kokosolja och honung i en kastrull på svag värme. Tillsätt kakao och osötat jordnötssmör. Rör ihop jordnötssmör, honung, kokosolja och jordnötter i en kastrull på svag värme
Jag älskar utmaningar, så när jag fick ett önskemål här på bloggen om att göra en glutenfri, mjölkproteinfri, nötfri och äggfri tårta så tog jag såklart tillfället till att testa på
Veganska brownies men lakrits, soyagrädde och granatäpple (glutenfri). I stället för ägg använde jag kikärtsspad och istället för vetemjöl - glutenfritt och mjölkfri mjölmix
ost och kött. I en vegansk variant på chiligryta får man till ordentligt med umami genom en kombination av tillagningsteknik, kryddning, grönsaker med naturlig sötma, bra fett och ordentlig med sälta och fräsch syra… Bland kryddorna har jag använt lite kakao (vanligt i mexikansk matlagning) och rökt paprika för extra djup
Ibland kan man vara sugen på något sött att knapra på efter maten eller till fikat, och då är det alltid trevligt om det söta samtidigt som det ÄR gott kan GÖRA gott för kroppen
Min ena syster är glutenintolerant och sambons ena kusin är vegan. Det blir tårta till övriga gäster men den innehåller ju både gluten och mjölkprodukter och ägg
Så himmelens saftigt och smarrigt att jag blev förvånad själv, verkligen hur gott som helst. Smält kokosolja i en kastrull och blanda i mjölken, äppelcidervinägern och agave sirapen
Den innehåller varken kött, pasta, mjölk eller ost och passar därför glutenintoleranta, laktosintoleranta, mjölkproteinallergiker, vegetarianer/veganer och självklart alla andra också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.