I went to the store and got both Reese’s pieces as well as mini peanutbutter cups. In a form, start with one layer brownie batter, then the peanut batter and then finish off with brownie batter
Första gången jag gjorde cookiesen (på LCHF-vis ochmed kokosolja) lät jag degen vila i kylskåp och skar skivor av den, andra gången (med rårörssocker, vaniljsocker och mandelolja) rullade jag degen till bollar direkt och gräddade
Hacka chokladen i mindre bitar och tillsätt det tillsammans med tranbär till smörblandningen. Tycker det ger väl så bra resultat, och samtidigt så får jag med lite mer smak, eftersom att jag inte skal mandel eller hasselnötterna utan mal med skalet på
Och det blev lite mjuksega cookiesmed daim och vit choklad. Hacka chokladenoch rör ner i degen. Blanda mjöl, vaniljsocker, salt och bikarbonat och rör ihop till en deg
Lägg bollarna på en på klädd med bakplåtspapper och tryck till med en gaffel. Äntligen har jag börjat baka igen, denna helg slog jag på stort och det blev bakverk ggr tre
I didn’t have any almond butter at home so I used peanutbutter instead. I’m really fond of almond butter so next time I bake these cookies I’m for sure gonna use it
Avslutade med att tillsätta chokladknapparnaoch rör om så att de blandas med smeten. Jag gjorde ganska stora bollar, man kan så klart göra mindre bollar om man vill ha mindre kakor ochdärmed fler
Bakar du enligt mitt recept får du vetemjölsfria och sockerfria kakor (sylten är sötad med steviolglykocider, google is your friend) men det går naturligtvis att byta ut ingredienserna till andra mjölsorter eller addera annan sötning än banan och stevia
Receptet gäller härliga, knapriga/crunchiga småkakor med jordnötssmör och bitar av choklad. I varje utskick bjuder jag på ett speciellt recept, och jag tänkte att det kunde vara en god idé att visa er detta recept som var en riktig höjdare (i det nya utskicket visar jag er en len mejerifri chokladmousse)
170 g smör 180 g macadamianötter [2,5 dl] 140 g farinsocker [2 dl] 120 g strösocker [1,5 dl] 55 g ägg [1 st] 15 g äggula [1 st] 300 g vetemjöl [5 dl] 3 g bikarbonat [0,5 tsk] 2 g salt [0,5 tsk] 4 g vaniljsocker [1 tsk] 250 g vita chokladknappar
Hela spektaklet består av en mjukseg chokladkaka, ett lager kakdeg, ett lager medchoklad + jordnötssmör och ovanpå kolapopcorn, samt ringlad chokladoch flingsalt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.