Låt tårtan stå i kylen tills det är dags för servering. Ta fram förpackningen med matfett. Täck med marängsmeten och ställ in för gräddning direkt i den uppvärmda ugnen
Lite bilder från gårdagens kaffekalas, med kakor av choklad och tårta, där jag försökte efterlikna Frödinge Schwarzwaldtårta, som är favoriten, fast med egen liten touch
Bred först smörkrämen på marängtårtan och sedan den vispade grädden. Alla deltagarna var helt lyriska och många med mig blev nog lockade till att själva testa pavlovan
En pavlova är en marängbakelse/tårtamed ett krispigt yttre och en mjuk marschmallowsliknande kärna. Överst på pavlovan hittar man ett ordentligt lager medfärska bär, allt efter smak och säsong
Lägg den färska frukten på vaniljgrädden, toppa ordentligt med frukt. Klä en 2 liters rund form med löstagbotten med bakplåtspapper, smörj botten med lite matolja
Det har hunnit gå ett par dagar sedan ni såg bilden på Facebook och Instagram på tårtan/desserten jag bjöd på när vi hade släkten på middag, men här får ni till slut receptet
Garnera tårtanmed vispad grädde och bär eller frukt. Min kära vän som har flyttat hela vägen till Australien skickade ett paket till mig fyllt med olika australienska godsaker
Igår fick jag i uppdrag att baka en pavlovatårta till efterätt och eftersom det ändå fanns rabarber i trädgården valde jag att göra rabarbercurd till och det va en höjdare till den söta marämngtårtan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.