Sätt skålen över en kastrull med kokande vatten. Bred på lemoncurden på marängbotten. Tillsätt sockret lite i taget under vispningen och fortsätt vispa till marängen är glansig och bildar små toppar
-) Jag har tidigare gjort en chokladpavlova då jag tillsatte kakao i marängen, den här gången blev det istället så att jag smälte mörk choklad och ringlade över marängerna innan dom gick in i ugnen (recept från Ica buffé)
När Pavlovan kallnat. Lägg en rejäl sked med köpt lemoncurd i varje fördjupning, fortsätt med några skedar vispad grädde och sedan skivade jordgubbar efter tycke och smak
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!
Pavlovamed marscapne, gräddde ochlemoncurd toppad med björnbär och vit choklad. Denna Pavlova fyllde jag med vispgrädde som jag blandade med citroncurd och marscapone
Sikta över florsockret och servera genast med jordgubbsirap vid sidan om. Täck med plastfolie. Tillsätt karamellfärg och vispa till jämnrosa marängsmet
Pavlova är en klassisk och god marängtårta som alltid är lika omtyckt. Jag såg piggare ut, ögonen blev klarare, huden och håret blev bättre, magen mådde bättre, jag fick mer energi och då undrar ni säkert varför jag slutade med det
Alla deltagarna var helt lyriska och många med mig blev nog lockade till att själva testa pavlovan. Igår när vi firade mors-dag med våra mammor passade jag på att bjuda på den här efterrätten och den levde verkligen upp till förväntningarna
Vispa äggvitan till ett fast skum med en elvisp eller i en köksassistent. Tillsätt socker lite i taget och fortsätt vispa till en blank maräng utan sockerkristaller
Vispa grädden och blanda medlemoncurd. Garnera tårtan med curdgrädde och jordgubbar. matfett till att smörja formen (man kan strunta i form och göra direkt på en plåt)
Och idag har jag förverkligat andra drömmar, men istället för att förska flyga fjäderlätt genom luften och trippa fram på tå, blev min utmaning att göra en fjäderlätt Pavlova, med seg insida och för att göra den till min egen baletttårta, gör jag den med exotiska bär
Den var god, men jag tycker att klassisk pavlova är godare. Låt marängerna svalna och garnera dem precis före servering med rabarberkompott, jordgubbar och löst vispad grädde
Vispa äggvitan till ett fast skum med en elvisp eller i en köksassistent. Tillsätt socker lite i taget och fortsätt vispa till en blank maräng utan sockerkristaller
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.