Pavlova är bara så gott, detta är min första jag gör. Jag gjorde en botten i går med ett recept jag hittade men det blev bara pannkaka av det så jag fick göra en ny idag med ett annat recept som blev superbra
Till och med Elias gav den toppbetyg. Jag ville försöka mig på en hemmagjord variant utan vanligt socker och smör för att istället göra den till något hälsosamt man kan äta typ varje dag
Lemoncurden kan ge lite klumpar av sig och om man vill undvika dessa och ha en helt slät glass kan man mosa lite lätt med en trägaffel eller liknande och röra runt ytterligare en stund
-) Jag har tidigare gjort en chokladpavlova då jag tillsatte kakao i marängen, den här gången blev det istället så att jag smälte mörk choklad och ringlade över marängerna innan dom gick in i ugnen (recept från Ica buffé)
Hembakade marängbottnar fyllda med syrlig lemoncurd och toppas med grädde, färska bär och choklad. Själv måste jag få säga att jag har haft en fantastiskt bra helg verkligen, det enda felet med den är väl egentligen att den gått alldeles för snabbt
Blanda samman ricotta medlemoncurd. Skeda ut marängen i önskad storlek på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lemoncurd, strö över hallon, citronzest och pudra över lakritspulver
När Pavlovan kallnat. Lägg en rejäl sked med köpt lemoncurd i varje fördjupning, fortsätt med några skedar vispad grädde och sedan skivade jordgubbar efter tycke och smak
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!
Pavlovamed marscapne, gräddde och lemoncurd toppad med björnbär och vit choklad. Denna Pavlova fyllde jag med vispgrädde som jag blandade med citroncurd och marscapone
En riktig favorit hemma hos oss är sandwich och med tanke på att jag äntligen hittade ett recept på glutenfri sandwich förra året (Här) så kan hela familjen njuta av denna goding
Skulle såsen skära sig börjar du om med en äggula och vispar sedan ner den "spruckna" såsen. En hemmagjord bearnaisesås är inte alls svår att få till, bara man tar det lugnt och försiktigt
Visst, fruktsallad är ju riktigt gott, med grädde eller glass till. De här müslikakorna är faktiskt både goda och nyttiga, till och med choklad innehåller de
Jag äter ju iochförsig mycket frukt, som ju är lite sött, men det finns liksom inget som riktigt slår en god liten kaka, chokladbit eller en rykande färskbryggd espresso med mjölk (som bara luktar sådär gott som kaffe kan göra, åååå
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.