600 g
blandade bär, färska (t.ex. hallon, vinbär, blåbär, björnbär, jordgubbar) Gör så här: Sätt ugnen på 180 grader och klä en långpanna (40×30 cm) med bakplåtspapper. Vispa äggvitan till ett fast skum med en elvisp eller i en köksassistent. Tillsätt socker lite i taget och fortsätt vispa till en blank maräng utan sockerkristaller. Rör ner kokos och majsstärkelse. Klicka ut marängen i pannan och bred ut den slarvigt över hela ytan. Sätt in långpannan i mitten av ugnen och sänk värmen till 125 grader. Grädda i cirka 1,5 timme och stäng sedan av ugnen. Låt marängen stå kvar i ugnen tills den kallnat helt. Lägg upp den bakade marängen på ett serveringsfat och bred sedan på lemon curd. Vispa grädden lätt och bred på den. Toppa med färska bär. Hoppas att det ska smaka! ♥
Toppa med färska bär. Vispaäggvitantill ett fast skum med en elvisp eller i en köksassistent. Lägg upp den bakade marängen på ett serveringsfatoch bred sedan på lemon curd
Dessa minipavlovormed smak av limegräddeoch färska bär är supergoda och lätta att göra. Vänd ilimecurdenoch mosa klumparna (som kan dyka upp) med hjälp av en sked
Smält smöret i en tillräckligt stor kastrull så att du får plats med resten av ingredienserna. Ta av från värmen och blanda i resten, ägget sist så det inteblir varmt
Igårfick jag i uppdrag att baka en pavlova tårta till efterätt och eftersom det ändå fanns rabarber i trädgården valde jag att göra rabarbercurdtilloch det va en höjdare till den söta marämngtårtan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.