Fyll marängskålarna medchokladkola och toppa med lättvispad grädde och finhackad daim. Vispa äggvitan till ett fast skum med elvisp eller i din köksassistent, vispa på hög hastighet
Klä en brödform, cirka 10 x 30 centimeter, med bakplåtspapper som går upp på kanterna. Vispa ihop grädde, socker, sirap, kakao, vaniljsocker och smör i en kastrull, koka upp och låt sjuda på medelvärme tills kolasmeten når en temperatur på 122 grader eller klarar kulprov, se ruta
Pavlova är bara så gott, detta är min första jag gör. Jag gjorde en botten i går med ett recept jag hittade men det blev bara pannkaka av det så jag fick göra en ny idag med ett annat recept som blev superbra
Ställ bunken över en kastrull med sjudande vatten. Lägg pavlovan på ett fat. Bre runt på bakplåtspappersklädd plåt, dra upp med en spatel längs med kanten så att det blir ett fint mönster
25-30st fina medjooldadlar kärnfria0,75-1 dl mjuk kokosolja1-1,5 dl raw kakaoDet beror lite på hur stora dadlarna är hur övriga proportioner blir så smaka av. Börja med att mixa dadlarna till mos, häll ner olja och mixa minst 7 min, fyll på med kakao och mixa ytterligare 3 min
Lägg alla ingredienserna i en microugnsfast form med höga kanter. Chokladkola i micron. Häll alla ingredienser i en microugnssäker form med höga kanter (så att kolan inte kan koka över)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.