En enda smet, ändå blir resultatet en kaka med två lager. Ett undre krämigt skikt med ett stycke fluffig sockerkaka på toppen – sådant kan väl inte kallas annat än magi
I år orkar jag inte göra biskvier, sorry Lisa jag vet att det är dina favoriter. -) men jag tror du kommer att gilla de här också, samma ingredienser liksom men det går så mycket fortare när allt åker i en långpanna
Ibland faller vissa rätter ur minnet fast jag älskar dem så mycket. Har inte gjort rullader på år och dag och blev plötsligt sugen på det häromdagen när jag höll i ett paket skivad lövbiff
Mustiga grytor är väl verkligen något som hör hösten till, det kan vi väl vara överens om. För det är något visst ändå, det där med årstiderna och de olika maträtterna som vi förknippar med dom
På nyårsafton hade jag (vi) lyxen att gå bort till dukat bort. Jag var helt köksbefriad (hela dagen. ), så pass att jag endast vistades i köket när jag hämtade mat
Foto. Björn Tesch. Tadaaaa. Nej då, den här bloggen kommer aldrig dö. Den tar bara väldigt långa pauser. Jag har haft mycket jobb på sistone, vilket är kul men de sorgliga middagar som blir till efter att jag jobblagat mat en hel dag är icke värda att blogga om
Dags igen. Nya bullar med saffran. Åtta påsar saffran har redan använts och fler kommer det att bli. Den här gången blev det bulldeg i långpanna, väldigt smidigt må jag säga
Startar dagen med ett middagstips. Igår gjorde jag en laxpaj med spenat som blev riktigt god. Enkel att göra men tar lite tid då man ska ställa in pajskalet i kylskåpet samt förgrädda
Gårdagens salsalektion var fantastiskt kul – även om jag upplever att jag har två vänsterfötter. Jag har under den första och andra lektionen försökt smyga och ställa mig längst bak i salen så att ingen ska se att jag ligger två steg efter alla andra, men vår lärare är smart
Laxburgare med skagenröra. Publicerad 2014-06-19 17. 49. 43 i Fisk & Skaldjur, Varmrätt,. Förra helgen tog vi ett par pauser mitt i allt spacklande och slipande och åkte ut med båten
Äppletemat går vidare. Min matlagningsfredag som inleddes med älgcarpaccion fortsatte med en älgryggbiff serverad med kantarellsås, äpplechutney och rotfruktsgratäng
Lagom till Lucia bjuder jag på världens bästa lussekattsrecept. Jag kom över det här receptet för sex år sedan, när jag skulle fira min första jul som mamma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.