Turkisk patlican kebab är en annorlunda version på kebab. Saftiga köttfärsbiffar som varvas i en form med aubergine och som sedan bakas i ugn med tomat, sivri och tomatsås
Lättlagad bulgur med rostad vermicelli som passar perfekt att servera vid de flesta rätter. På bilden har jag serverat bulgurn med patlican kebab, recept hittar du HÄR
På turkiska heter den patlican kebab. Vill du också testa att laga den. Blanda 400 g köttfärs med salt och peppar efter smak, 1 riven eller finhackad lök, 1 tsk spiskummin och 1 tsk paprika
Nu har hösten kommit på riktigt det är så kallt ute så vad passar bättre än en köttgryta. Köttgryta ( 4-6 pers )1 kg grytbitar av nötkött2 gul lök röd lök3 morötter5 vitlöksklyfta1 grönsaksbuljongtärning2 tsk torkad timjansvartpeppar5 lagerbladsmör till stekning2 dl gräddevattenSkär köttet i mindre bitar, bryn i stekpanna och lägg sedan över i en större gryta
Det vanligaste är att man har köttfärsfyllning i den här rätten. Men man kan också göra den med tomatfyllning och jag måste säga att det blev mycket lättare och väldigt gott
Det vanligaste är att man har köttfärsfyllning i den här rätten. Men man kan också göra den med tomatfyllning och jag måste säga att det blev mycket lättare och väldigt gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.