Gröncurry med grillad kyckling. Vitlöksräkor med smör och harissa. Pinchitos med saffransris. Asiatiska salladsrullar med misosås, sjögräsnudlar och chiliolja
smått och gottFriterade små potatisbitar med het tomatsås och majonäsTill en sats. Tomate frito (se länk) smaksatt med het pimenton/paprikapulver eller med chilipeppar/cayennepeppar/tabasco så den blir het
Men nu kör vi- patatasbravasmed inspiration från Nem. I juni nu när vi var nere tog vi med oss min storebror och hans fantastiska sambo dit och och båda tyckte att det var bland de bästa bravasen de ätit
Hetta upp en stekpanna med lite olivolja. Patata bravas. Smaka av med lite salt. Lägg allt i en rymlig ugnsform och blanda med 1 msk paprikapulver, 1 msk torkad oregano, 1 msk olivolja, 3 vitlöksklyftor (pressade) 1 tsk salt. Hetta upp 1 msk smör i den använda stekpannan och bryn fisken på medelvärme 1-2 min per sida, eller tills den är klar
Serverad med lite creme fraiche, både för att få upp fettet och lindra hettan. Jag äter gärna "asiatisk" mat, till exempel kyckling med någon god currysås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.