Fick ett tips om matbanan, så var självklart tvungen att prova. Skala matbananerna. 2 medelstora, halvbruna matbananer. 2 medelstora, halvbruna matbananer
Låt koka upp, lägg i matbananskivorna och sjud i 10 minuter. 2 st matbananer. Hetta upp olja i en kastrull, fräs currypasta och slå sen på kokosmjölk, buljong och vatten
Skär bananerna i cirka 3–4 cm tjocka stubbar. Hetta upp olja i en fritös eller kastrull (fylld till hälften) till 180 grader och fritera stubbarna 2–3 minuter. 2 st gröna matbananer
Den består av rivet nötkött, svarta bönor, ris och stekt plaintain (matbanan). Det här är en klassisk rätt från Venezuela som heter El Pabellon Criollo
tomatskivor, rödlök, burgare, tortillachips, guacamole – lägg på locket och tryck ner en grillpinne. Skär bort ändarna på matbananerna och lägg ett längsgående snitt i skalet och ta därefter bort skalet
Nu lät det mer rimligt (även om det fortfarande är helt jävla crazy – jag är ju inte kock. Serverades här med friterad matbanan, som dock tog slut efter två dagar och sedan byttes ut mot sötpotatischipsen
Jag har här toppat med stekt matbanan och kokosflingor ❤. Som mejerifri sedan snart 1 år tillbaka kan jag ibland känna att jag saknar smaken av den lite syrliga filen eller grekiska yoghurten
Läste om ett bröd gjort på Matbananer och tänkte att jag skulle dela med mig av det till er. Plantains eller matbananer ser ut som bananer, men är väl mer att likställa med potatis
Matbananen är en riktig stapelvara i Latinamerika, Afrika och Asien. Jag gillar att alltid ha någon matbanan på lut hemma, då har man den enklaste lunchen färdig på några få minuter
Jag har för första gången tillagat matbananer. Jag läste också att om man fick tag på väldigt gröna matbananer, vilket jag fick, så skulle man låta de mogna i fönstret så att solljuset kunde hjälpa till
Matbananen var god men inte så mycket mer och jag anser att rätten saknade både viss sälta och syra. Den serverades med friterad mogen matbanan och priset landade på 226 kr
Vänd dem när de tar färg – det hela tar bara nån minut. I Karibien äter man ofta något litet friterat till maten som sötpotatis eller plantiner (matbananer) och det tycker jag att du också ska prova
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.