4-5 dl spetskål. 4-5 dl spetskål. Så då har jag och sambon ätit lite middag så nu är man mätt och nöjd. Det enda som saknas nu är en kopp kaffe så mår man som en prinsessa
Gjorde en så himla god köttfärsgratäng idag. Krämig och god, inget för den fettskrämda. Receptet hittade jag hos Kostdoktorn (som skriver om LCHF) men ändrade lite här och där för att passa mina smaker
Även fast vi har en långhelg framför oss så kan det vara skönt med lättlagad vardagsmat. Köttfärsrätter som tillagas i ugnen är ju bland det enklaste som finns
LCHF En fantastisk Köttfärsgratäng. Broccolimoset- ca 1kg broccoli (använder du färsk ska du använda allt,även stjälken. )- 100gr philadelphiaost (orginal. )- herbamale örtsalt Köttfärsgratängen- 800gr valfri köttfärs (själv använder jag fläskfärs för den blir så saftig)- valfria kryddor ( tex herbamale,sambal oelek,vitpeppar,vitlök)- 3-4 stora tomater - skivad ost (tex hushållsost,gräddost. så fet som möjlig och undvik färdig riven ost eftersom den ofta innehåller bla potatismjöl,som används för klumpförebyggande)- 2 paket skivad bacon alt tärnad baconOch så här gör du. 3-4 stora tomater
Avsluta med köttfärslager och gräddblandning, toppa med resten av osten och gratinera tills gratängen fått fin färg, dvs ca 15-20 minuter. ca 15-20 minuter S
(ca 6-7 bröd). Rör ihop allt och klicka ut till 6-7 st ”bröd”. ca 6-7 bröd. 6-7 st ”bröd”. Ett supergott alternativ till en kolhydratfattig kost eller bara för att det är gott
1 - 2 msk currypulver. 1 - 2 msk currypulver. 23 Mars 2016. Kyckling,. påsk. Lchf Curryröra med Kyckling. Curryröra med kyckling, en perfekt rätt till buffébordet
FRÖKNÄCKE (LCHF)1 plåt1 dl solroskärnor1 dl sesamfrön0,5 dl hela linfrön2 msk pofiber1 msk fiberhusk0,5 tsk havssalt0,5 dl (50 g) kokosfett utan smak (eller osaltat smör)2,5 dl kokoande vattenLite flingsalt att strö överGör så här. Ställ in igen ytterligare 10-20 minuter tills knäcket börjar få lite färg. Sänk temperaturen på ugnen till 50-75 grader och låt knäcket stå tills det torkat helt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.