Häll av kikärtorna och skölj med vatten. Blanda olivolja med pressad vitlök. Strö genast över paprikapulveroch salt och rör om lite så att alla kikärtor täcks
Pastasalladmed röd pesto ochrostade solroskärnor. Vi åt dubbelmarinerad kycklingfilé medpastasallad, och det är den sistnämnda som ni ska få recept på nu
4 4 port pasta (penne) 250 g körsbärstomater 1 förp grillad paprika i strimlor (à 200 g) 1/2 dl pesto 2 dl gräddfil salt och svartpeppar 65 g babyspenat 1 dl flagnad eller riven parmesanost Till servering salami Lägg till i inköpslistan
Mixa potatisarna med den rostadepaprikan, äggula, vitlök och olivolja. Tärningarna smakar rent äckligt av konserveringsmedeloch flaskfonderna är så menlösa att man lika väl kan använda saltvatten
Skär paprikan i bitar och lägg i skålen till matberedaren och mixa med crème fraiche och chili. Blanda med pastan och vänd till sist ner sköljd och slungad rucolasallad och flagad parmesanost
Jag ville först testa med bara paprikaoch fänkål och tänkte att blir det en "tråksoppa" så tippar jag i passerade tomater för tomatsoppa blir alltid gott
Baka och gratinera paprikanmed getosten under grillen tills de smält halvvägs och fått lite färg. Låt svalna övertäckta med kökshandduk eller lägg i en skål direkt från ugnen och täck med plastfilm
Smula get osten och blanda lök, paprikaoch tomater med de varma linserna. Har läst om att vi äter alldeles för mycket kött och jag håller med därför dags för lite vegetariskt
Ner medpaprikaoch småputtra cirka fem minuter. Så lätt att slänga ihop en sås av det här slaget med det man är sugen på för tillfället och ett bra sätt att få användning av en massa grönsaker
Imorgon blir det bulgur med grillad kycklingfilé ochrostade tomater. blanda köttfärs med spiskummin, salt, svartpeppar, paprikapulver, hackad färsk lök och pressad vitlök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.