-) Igår komponerade jag ihop en ny pastasalladoch till den stekte jag färsk kycklinglårfilé. Skyn deglaserade jag ur pannan vilken gav en underbar skysås och i den fick kycklingen vila medan jag fortsatte med resten
Blanda kyckling, pasta och grönsaker med dressingen. Smaka pastasalladenmed salt, peppar samt ev. Ta bort skinn och ben från kycklingenoch grovhacka kycklingköttet eller dela grovt för hand
Varje bit skall i passa skeden du äter med därför man äter ju med sked och gaffel i Thailand. 125 ml kokosgrädde En medelmåttig kokosgrädde och mjölk ger en medelmåttigcurry så köp hög kvalitet. 2-3 msk grön curry pasta Du bestämmer hur stark du vill ha din curry, prova dig fram. 4 kaffir lime blad Dela bladen i två på längden och ta bort mittstjälken. 4 kycklinglår skurna i små bitar. 4 äggplantor "golfboll" Skär dem i två om medelstora i fyra om stora. En stor näve "thailändsk basilika" - Horapha Ungefär 5-7 blad per person och låt dem vara hela, hacka inte dem
Välj currymed omsorg och vägra ge upp i sökandet. Koka upp och skumma av, lägg med salt och kryddor. Med rätt kryddor / curry* kan anrättningen bli precis hur “rätt” som helst
Matklubbens läsare har gett det här receptet fem plus. Pastan blandas med crème fraiche och hemmagjord pesto, grilladkyckling, knaperstekt bacon, paprika, purjolök och fetaost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.