14 portioner
pasta 450 g lax 400 g broccolibuketter 4 dl crème fraiche salt och malen svartpeppar 1 vitlöksklyftaKoka pastan enligt beskrivning på paketet. Skär laxen i kuber och tina broccolibuketterna något. Dela dem i mindre bitar om de är stora. Vispa crème fraiche, salt, peppar och pressad vitlök. Koka upp under omrörning och låt koka någon minut. Lägg i lax och broccoli. Koka upp i 2 minuter. Lägg på lock och ställ kastrullen på en skärbräda. Låt stå i 5 minuter. Servera laxsåsen till pastan. Strö gärna över lite extra svartpeppar.
Lägg upp ett berg underbart smaksatta nudlar, toppa medlaxenoch en klyfta eller halva lime. Servera med nudlarna ochbroccolin, den som vill blandar broccolinmed nudlarna (praktiskt om du har rester av broccoli)
Idag fick det bli smaken av pepparstekt lax smaksatt med citron. Därefter la jag skivade champinjoner i samma panna med en klick smör så smakerna fick hänga medoch blomma ut
Fräs allt i omgångar i en gryta och blanda sedan allt med vätskan utrört med maizena. Hacka lök och vitlök fint, dela kassler ochbroccoli i bitar, skiva stammen också om du har färsk broccoli
400 g lax, gärna salma eller fröya 5 cm färsk ingefära 0,5 chilifrukt 2 klyftor vitlök, finrivna 100 g smör, att bryna 2 limefrukter, finrivet skal och saft 0,5 dl japansk soja 1 msk sesamolja 400 g broccoli, i tunna buketter 2 salladslökar 1 kruka färsk koriander
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.