1 ca
fem cm tjock kasslerskiva skuren i små tärningar
1 Färsk
blomkål delad i små buketter (kanske runt 100 gram?)
11 hackad
gul lök
1
Örtsalt
1
Paprikakrydda
12 dl
vispgrädde
11/3 dl
skinkost
1 Maizena
ljus redning
11 ca
fem cm tjock kasslerskiva skuren i små tärningar Färsk blomkål delad i små buketter (kanske runt 100 gram?) 1 hackad gul lök Örtsalt Paprikakrydda 2 dl vispgrädde 1/3 dl skinkost Maizena ljus redningStek blomkålen i smör tillsammans med kryddorna i någon minut. Häll i löken och kasslern, stek i ytterligare i ett par minuter. Häll på grädden och skinkosten och låt koka upp. Red med maizena till önskad KRÄMIG konsistens
Hetta upp en panna med smör eller olja och fräs champinjonerna tillsammans medkasslern lite lätt. Mät sedan upp hälften av mjölet och rör ut med lite mjölk så att det inte klumpar sig, och blanda i såsen under omrörning
Gräddig pastasåsmed vitlök, svamp och persilja. Dessutom undviker vi under programmet processade köttlaternativ och mjölk- och gräddprodukter med tillsatser
Krydda med örtkryddorna, ta lite i sänder och smaka av vartefter salta och peppra, smaka av. Koka upp grädde och creme fraiche, lägg i kassler, och rör i ädelost tills den smälter
Fräs allt i omgångar i en gryta och blanda sedan allt med vätskan utrört med maizena. Hacka lök och vitlök fint, dela kassleroch broccoli i bitar, skiva stammen också om du har färsk broccoli
Lägg den i en gryta tillsammans med grädde och mjölk. Lägg i ostbiten och låt smälta. Strimla kasslern. Servera med valfri pasta och gärna med färska tomater till
4 4 port ris eller annat gryn 1/2 blomkål (1/2 blomkål motsvarar ca 200 g) 2 msk olja 2 tsk curry ca 500 g skivad kassler 1/2 kruka gräslök 2 dl matyoghurt salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Turkisk yoghurt eller Grekisk yoghurt 20 % rabatt Salakis 1000 g Mer info Ladda kupong
Strimla kasslernoch fräs i den i en stekpanna med lite av oljan. Servera med spagetti och riven ost. Rör i paprika, spenat ochkassleroch låt det bli varmt
Skär kasslern i tärningar och strimla purjolöken. Rör i hop grädde, majonnäs och chilisås. ½ kg kassler. 6 port 6 port ris ½ kg kassler 1 purjolök 3 dl grädde 1 dl majonäs ½ dl chilisås ca 200 g riven ost 1
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.