12 dl
riven ost som cheddarost eller gratängostKoka pastan enligt anvisning på förpackningen. Sätt ugnen på 200 grader. Skär skinkan i strimlor eller små kuber. Skölj och strimla purjolöken. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, senap, salt och peppar. Blanda kokt pasta, skinka och purjolök i en smord ugnssäker form. Häll över äggsmeten. Grädda pastalådan i 30 minuter tills den fått fin färg och smeten stelnat. Ett tips är att skaka på lådan så ser du om den stelnat. Det gör inte så mycket om pastalådan är lite lös. Den stelnar lite efter man tagit ut den också och den svalnat något.
Gjorde en riktigt god pastagratäng i lördags. Hacka skinkan och ner med den. Serveras med sallad till, gärna med citronolja, italiensk salladskrydda, fetaost och crema di balsamico
150 g rökt skinkaeller kalkon. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 300 g pasta 150 g rökt skinkaeller kalkon 3 dl tomatsås 2½ dl Kelda® pastasås mild ost 1 dl Arla Köket® riven ost mager
Vitaminer och mineraler som du bör vara noggrann med som vegetarian eller vegan. penne eller fusilli. PastagratängmedskinkaSnabblagade och näringsrika vardagsrätter kan man inte få för många av
Lägg det i smorda ugnssäkra portionsformar eller i en stor smord form. Skär skinkan i strimlor. Låt pastan rinna av och blanda ner tomatsås, ostsås och skinka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.