400 g spaghetti 200 g champinjoner, skivade 1 klyfta vitlök, riven 100 g körsbärstomater 2 dl vispgrädde 200 g riven ost (t ex prästost) 150 g rökt skinka 1 kruka färsk oregano matolja, till stekning salt peppar
En krämig och ganska mild ostsås som blandas med pasta, bacon, gul lök ochbroccoli. Hur skulle det kunna bli på något annat vis med tre sorters ost, OCH bacon
Pastagratäng. Man kan slänga i allt möjligt man hittar i kylen, det viktiga är bara att göra en riktigt god sås att blanda med pastan och toppa med smakrik ost
Tänk när vi får uteköket klart, dock inget som kommer hända i år, och vi kan stå ute tillsammans med fläktande vind och skära, blanda och tillaga på antingen grill eller muurikka
400 g gnocchi ( som en öppen snäcka) 500-600 g fläskfilé, skivad i cm tjocka skivor 12 champinjoner, dela i kvartar 1 dl strimlade soltorkade tomater i olja, strimla 8 cocktailtomater, delade i kvartar 10-15 färska basilikablad, finstrimla 1,5 dl riven
Mosa osten och blanda den med crème fraichen. Blanda i broccolin. Tärna kasslern och blanda i även den. Osten ska ha börjat smälta och gratängen ska ha fått lite färg
Rör ner osten och smaka av med salt och peppar. Servera med cocktailtomater. Blanda pasta, bacon, broccolioch sås och häll över i en smord ugnssäker form
En pastagratängoch fräsch sallad till blev skärtorsdagens middag, tillagad av svågern T. Pastagratäng är så himla bra på det sättet att man nästan kan ha i vad som helst
Rör ner basilikabladen och smaka av med balsamvinäger, salt och svartpeppar. Varva sedan med mer tomatsås, parmesan, skivad mozzarella, pasta tills alla ingredienser är slut
Jag kom att tänka på en maträtt som mamma brukade göra när jag växte upp ochmed det som inspiration ochmed lite smårester i kylen så blev det en pastagratängmed bacon, som blev riktigt god
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.