Pastagratäng med spenat
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 förp fylld pasta med t ex med skinka, ricotta eller svamp
  • 11 förp spenat, ca 100 g
  • 150-75 g parmesan
  • 13 msk smör
  • 12 msk vetemjöl
  • 12 dl grönsaksbuljong, på tärning
  • 13 dl grädde
  • 1 salt, peppar
  • 1 rostade pinjenötter
  • 1 tomatsalladSätt ugnen på 175 grader.
  • 1 Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, låt spenaten koka med den sista minuten. Låt pastan och spenaten rinna av i ett durkslag. Riv osten.
  • 1 Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Rör i mjölet med visp och fräs under omrörning ca 1/2 minut. Vispa i buljongen och grädden i omgångar och sjud ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  • 1 Varva pasta med spenat, ost och sås i en smord gratängform.
  • 1 Gratinera i mitten av ugnen ca 25 minuter, eller tills pastan får fin färg och allt är genomvarmt.
  • 1 Garnera med pinjenötter. Servera med sallad.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.