blanda resterande, smaka av med salt & peppar och lägg upp i en gratängform. 3 portioner kokt pasta1 burk tonfisk i vatten1 burk krossade tomater2 dl lättcremefraiche4 msk philadelphia vitlök och örter1 knippe örter (går finfint med frysta)1 röd paprika5 dl kokt broccoliblanda ihop creme fraiche, färskost och örter och ställ åt sidan. 1 burk tonfisk i vatten
Smaka av med salt och nymald svartpeppar. 2 Steg Låt tonfisken och majsen rinna av. 4 Steg Medan pastan kokar, lägg Philadelphia-osten, tonfisken och majsen i en kastrull och värm försiktigt utan att koka. 5 Steg Häll av den kokta pastan och blanda med Philadelphia- och tonfiskblandningen i en ugnsfast form. 7 Steg Servera gärna med en fräsch grönsallad. 185 g tonfisk på burk
4 250 g pasta 1 broccoli (à 250 g) 1 paprika 1 burk krossade tomater (à 400 g) 1 ask färskost med vitlök och örter (à 125 g) 2 dl lätt crème fraiche 1 msk basilika 1 burk avrunnen tonfisk i olja (à 185 g) olja salt och svartpeppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
I kväll blev det en pastagratängmed kyckling. Hur jag än försöker komma ifrån viktväktarna och klara mig på egen hand med alla verktyg man skaffat sig under åren
Häll över ostsåsen och toppa med riven ost. Garnera med kryddgrönt och kvisttomater som saltas och pepprats lätt samt penslats med olja och gratineras på bakpapper i 180 grader varm ugn 20-25 minuter 4 kycklingfiléer
Helt okej som det är, men samma ingredienser i form av en pastagratäng… Mycket bättre, eller hur. Riv morötterna och vitlöksklyftorna och låt dessa samt oregano fräsa med någon minut innan du häller på krossade tomater, vatten, vin, fond och eventuell grädde
Först ut blev stekt tonfiskmed en återkommande favorit, gräslökssås. Jag brukar ofta ha fisk på fredagarna, men det har varit lite si och så med det på sistone, så nu tänkte jag skärpa mig igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.