400 g gnocchi ( som en öppen snäcka) 500-600 g fläskfilé, skivad i cm tjocka skivor 12 champinjoner, dela i kvartar 1 dl strimlade soltorkade tomater i olja, strimla 8 cocktailtomater, delade i kvartar 10-15 färska basilikablad, finstrimla 1,5 dl riven
Idag blev det en sådan rest-pastagratäng till lunch - pastagratängmed svamp ochädelost. Jag fryser in allt i små samlingsburkar och när jag har fått ihop tillräckligt gör jag en smarrig pastagratäng av alltihop
Tärna kasslern i mindre bitar och lägg på pastan, häll sedan över champinjonerna. Det här är en rätt jag gjort flertal gånger och den är jätte enkelt och den sköter sig själv
Krydda med örtkryddorna, ta lite i sänder och smaka av vartefter salta och peppra, smaka av. Koka upp grädde och creme fraiche, lägg i kassler, och rör i ädelost tills den smälter
Kom på att det är ju himla smidigt medpastagratängeroch det går relativt fort och blir mycket mat. Att rätten heter Curres pastagratäng är helt enkelt för att det är så min morbror heter och det här var en av hans paradrätter som han gjorde när jag och mina kusiner var små
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.