Som tur var hade jag en kvarglömd, varmröktlax i kylen och en burk tonfisk i skåpet och dessa två fick ersätta fläskfärs och bacon med mycket, mycket lyckat resultat
Blanda mascarponen med citronskalet, parmesanen och basilikan. Riv i laxenoch blanda runt försiktigt. Vilket som gott och ett recept som är värt att bevara därför sparat här på bloggen
varmröktlaxoch ingredienser till en helt underbar basilikasås med parmesan. Servera laxen tillsamans med de ugnsrostade grönsakerna, basilikasåsen och sallad
Jag funderade över vad jag skulle göra av dem och tänkte först att jag skulle göra någon slags crepes med champinjonfyllning men det kräver lite bättre planering än vad jag hade över tyvärr
Idag blev det varmröktlaxmed färskpotatis, kokt sparris och en romsås till middag. 2 dl creame fraiche (34%)½ hackad gul lök½ burk röd rom (40g)Rör runt och låt stå kallt innan servering
Fräs lök och paprika i en gryta med olja. Skär laxen i små bitar och lägg ner i grytan. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och låt rinna av
Varmröktlax är verkligen gott och passar perfekt med den här potatissalladen av Paolo Roberto. Häll dressingen över salladen och, för att få en välblandad potatissallad med alla ingredienser hela och snygga, skaka skålen försiktigt och häll sedan salladen mellan de två skålarna några gånger
Här har tomaterna fått värma sej tillsammans med sina vänner balsamvinäger, basilika och vitlök en stund, innan dom hamnat tillsammans med en bit grilla lax på pasta
Pressa ur någon msk citronsaft och smaksätt såsen med saften, citronskalet och vitpepparn. Häll av vattnet och rör ner laxenoch sparrisen i den varma pastan
Jag var jättesjuk och fick ligga kvar på sjukhuset i flera veckor med antibiotikadropp, men när jag så småningom frisknade till så pass att jag kunde äta kom de söta nunnorna varje morgon - frasande och styvstärkta i sina stora dok - och frågade vad jag ville ha till mat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.