En enkel och lättlagad pasta i tomatsås med grädde och ost. Denna rätt lagar jag de dagar jag vill servera middag snabbt utan att stå för länge i köket
Nu var det ett tag sen vi hade pasta här hemma så det fick bli detta häromdagen. Då var det äntligen fredag och här kommer dagens tips till en mysig kvällsmiddag som inte tar allt för lång tid
Låt allt koka ihop och servera med pasta. Kelda laga mat 4 % den är fri från konstgjorda tillsatser, låg fetthalt men behöll ändå en väldigt krämig & god smak, den kommer jag defenitivt att köpa igen
Koka pastan och strimla baconet. Häll den nykokta pastan i en stor, smord, ugnssäker form. 40 minuter. Sjud grytan i cirka 5 minuter, tills såsen tjocknar och köttet är genomstekt. Sätt in i ugnen, 225 grader, cirka 10 minuter. 400 g pipe rigate (eller annan valfri pasta)
Idag tänkte jag tipsa om en god fläskfilépasta som passar extra bra som helgmiddag eller fredagsmat. Mixa creme fraiche med basilikabladen och tillsätt i pannan
Det är något riktigt, riktigt svulligt i kombinationen med pasta, fetaost, soltorkade tomater och en så där riktigt krämig sås som man bara får när man kombinerar tomat med grädde eller crême fraichè
Häll av vattnet från den färdigkokta pastan och blanda med knaperstekt bacon och lök. Koka spaghettin enligt förpackningens anvisningar, men med olivolja i vattnet
400 g pasta av valfri sort (penne, fusilli, spaghetti eller makaroner passar bra till). 400 g pasta av valfri sort (penne, fusilli, spaghetti eller makaroner passar bra till)
Koka pastan, spara ca. Rör ihop till en krämig sås. Blanda pastan och såsen i grytan. IngredienserPenne pasta för 4 personer250g mascarponeKörsbärstomater1 gul lök2 klyftor vitlök2 paket baconParmesanost2 msk olivoljaRosmarinOreganoSalt1tsk sambal oelek. 15-20 minuter. 1 dl av pastavattnet. Tillsätt mascarponen, 1dl pastavatten samt riv ned en del pasrmesan. 1 Penne pasta för 4 personer
-) Ett perfekt sätt att använda det som (eventuellt) blir över från en ostbricka är att smälta ner rubbet i grädde och crème fraiche i en härlig sås till pasta
Tillsätt ärt mixen och låt den fräsa med ytterligare ett litet tag. Behövs inte kryddas, marineras osv och passar till det mesta som ris, pasta och potatis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.