Pasta blir det emellanåt här hemma, i synnerhet när lilla I är på besök. Jag var jättesjuk och fick ligga kvar på sjukhuset i flera veckor med antibiotikadropp, men när jag så småningom frisknade till så pass att jag kunde äta kom de söta nunnorna varje morgon - frasande och styvstärkta i sina stora dok - och frågade vad jag ville ha till mat
Låt torsken rinna av och torka den med hushållspapper. körsbärstomater. Smaka av med salt och peppar. Servera fisken med de frästa grönsakerna och limesmör
Lägg ett lager medpastan i en ugnsform. Oven cooked pasta with mozzarella. Gjorde den här rätten häromdagen och jag vill tipsa om att inte snåla med kryddorna
Servera den krämiga pastanmed sallad. Pasta. Blanda om och smaka av med salt och peppar. Grovhacka de soltorkade tomaterna och sila av vätskan från körsbärstomaterna
kyckling i stället för nötkött, eller ät pastan vegetariskt med bara såsen och grönsaker du gillar. Till pastan serverade jag strimlad rostbiff, snabbfräst grön sparris och varma körsbärstomater
Servera till stekt grön sparris (och fullkornspasta eller polenta). Det visade sig att inte hade någon balsamicovinäger hemma så det blev att improvisera med en skvätt vitvinsvinäger och en skvätt balsamicokräm istället
Smörj en ugnssäker form med olja. 1 msk olivolja900 g färsk eller tinad fiskfilé½ msk flingsalt½ tsk nymalen svartpeppar1 msk pressad citron500 g körsbärstomater2 dl grovhackad mandel1 dl grovhackad färsk basilika1 dl grovhackad bladpersilja2 grovhackade vitlöksklyftor150 g riven prästost50 g rumsvarmt smör1. 500 g körsbärstomater
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.