Pasta med tonfisk, kapris och sockerärtor
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 350 gram pasta som tagliatelle, spagetti, penne eller valfri sort. Färsk tagliatelle blir också gott.
  • 1200 gram tonfisk i olja
  • 12 msk olivolja
  • 12 klyftor vitlök
  • 11 gul lök
  • 14 msk kapris i lag
  • 1150 gram sockerärtor
  • 10,5 citron
  • 165 gram babyspenat
  • 11,5 dl riven parmesan eller grana padano
  • 11 krm salt
  • 10,5 krm svartpepparSkala och hacka lök och pressa vitlöken samt i lägg i en stekpanna med höga kanter. Koka vatten till pastan. Tillsätt 0,5 tsk salt och några droppar olivolja till pastavattnet. Börja koka pastan ca 10-12 minuter eller enligt paketet. Öppna burken med tonfisk och häll av oljan i pannan. Tillsätt ev. några msk mer olivolja i pannan. Fräs löken någon minut medan du sköljer och strimlar sockerärtorna fint. Tillsätt sockerärtorna till lökblandningen. Fräs någon minuter under omrörning. Tillsätt tonfisken och kaprisen samt rör runt. Skölj och riv skalet av citronen och vänd i det. Riv osten. Smaka på pastan och häll av den om den är klar. Blanda ner pastan och spenaten i pannan eller en stor skål eller i pastakastrullen. Vänd ner hälften av osten, lite salt samt svartpeppar. Blanda runt. Smaka ev. av med lite mera salt - gärna flingsalt. Servera och garnera med resterande riven parmesan.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.