Servera med färsk pastaoch toppa med färsk basilika. Saknas maizena hemma, spara lite av pastavattnetoch rör ner i pastasåsen så tjocknar såsen ytterligare
Låt koka upp och smaka av med salt och peppar. Tomatsås. Den här rätten är inte blyg när det kommer till smaker och passar bra nu när kvällarna blir mörkare och man vill äta varm och kryddstark mat
En snabblagad pastamed strimlad lövbiff, trattkantareller, vitlök och chili, supergott. Strimla lövbiffen, skiva vitlöken och stek snabbt i het panna tillsammans med tomaterna
Pasta är en väldigt bra rätt om man bara vill slänga ihop något och har begränsat med slantar. Slå av pastan när den är nästan klar och vänd sedan ned den i tomatsåsen
Är man helt strikt med socker går det självklart att utesluta. Själv har jag alltid en nypa socker i tomaträtter eftersom smaken blir så mycket bättre och jag ser inte att den lilla mängden skulle vara dålig
4 burkar hela konserverade tomater, gärna san marzano 1 klyfta vitlök 1 kruka basilika 400 g pasta (t ex tortiglioni) 2 burrata, rumstempererad olivolja salt svartpeppar
Ingredienser Portioner. 4 2 morötter 390 g krossade tomater basilika 390 g krossade tomater vitlök 1 dl torra röda linser 4 port spaghetti Att ha hemma 2 msk olivolja 2 dl vatten salt peppar Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.