Blanda ihop såsen medpastanoch låt svalna. Under tiden som du kokar pasta fräser du hackad vitlök i olivolja och tillsätter hackade sardeller, fräser en stund och pressar i en halv citron som du sedan lägger i (använd helst ekologisk eller tvätta den noga innan)
500 g spaghetti 12 sardellfiléer 500 g körsbärstomater (eller körsbärstomater) 0,5 dl olivolja 50 g smör 3 klyfta vitlök 2 små torkade chilifrukt, hela 0,5 dl olivolja 50 g smör 125 g svarta oliver utan kärnor 1-2 msk kapris 2 msk persilja, finhackad ev salt
Genom att filéa tomaterna och skölja bort fröna får man extra mycket sötma + trippelsältan från sardeller, oliveroch kapris = en liten smakbomb i munnen
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Blanda pastanmed såsen och tillsätt citronsaften, hälften av ruccolan samt de soltroakde tomaterna. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen
Servera med valfri pasta, men gärna nån sorts bandpasta eller spaghetti. Äntligen en pastasås till som ungarna älskar, lite mer variation i pasta-träsket
Vi blev lite sugna på en riktigt bra pasta. Om man vill öka styrkan lite så kan man ta hälften av jalapeñon och steka den tillsamman med löken i starten
500 g pappardelle (eller annan pasta) 1 förp tonfisk i olja 2 klyftor vitlök 1 gul lök 1 dl små kaprisbär 150 g sockerärtor 60 g rucolasallad 1 citron 1,5 dl parmesanost, finriven salt svartpeppar olivolja
Glutenfri pasta förstås - den här gången bönpasta av sojabönor - och till det en lättgjord, smakrik och grönsaksförstärkt röra på champinjoner, grönkål, brysselkål, oliveroch bacon
Blanda pastaoch spenat, klicka över såsen. Blanda det med fraiche och persillade. Servera med morötter. Låt tonfisken rinna av och dela sedan i bitar, skiva olivernaoch strimla purjon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.