Gnid in laxfilénmed ex. Varmröktlax. Röktaräkor. Tänd upp kolen i rökinsatsen, lägg på valfritt rökspån över glöden och lägg laxen i grilldelen (gärna på ett aluminiumgrilltråg)
Slå av vattnet från pastanoch blanda samman allt tillsammans med två äggulor. Middagen är klar på den tid det tar att koka pastavattnetoch sedan färsk pasta
Sätt på en stor kastrull med vatten att koka pastan i. Under tiden som såsen kokar ihop kokar du pastan al dente - så den fortfarande har en lite hård kärna och inte blir alltför sladdrig och kladdig
400 g Zeta Strozzapreti Casa Di Luca 1 gul lök, hackad 2 klyfta vitlök, hackade 0,5 dl Zeta extra jungfruolivolja classico 1 dl vitt vin 250 g Zeta mascarpone 65 g spenat 200 g röktlax
Penne pastaoch grön broccolisås med en god smak av röktlax som lyxig topping. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen
En god skaldjurspastamed både laxochräkor. En god skaldjurspastamed både laxochräkor. 2 portioner150 g tagliatelle250 g räkormed skal1 röd paprika1/2 msk olivolja1 dl vitt matlagningsvin1 dl vatten2 msk konc hummerfond1 vitlöksklyfta, pressad1 dl lätt créme fraiche100 g laxfilé1/2 tsk salt2
Låt såsen koka några minuter och servera sedan med nykokt pasta. Som pasta har jag valt en färsk tagliatelle som jag tycker passar bra till den krämiga såsen men här står det ju fritt att välja efter tycke och smak
Den här pastarätten kom till för några år sedan och är en favorit med sina härliga umamismaker från svamp ochröktlax tillsammans med lite schalottenlök och hyvlad parmesan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.