Pasta med räksås
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Håkans lyxräkpasta
  • 1 kg räkor med skal
  • ½ stjälkselleri, fint hackad
  • 4 vitlöksklyftor, fint hackade
  • 1 liten morot, fint riven
  • 1 liten rödlök, fint hackad
  • 2 msk hummerfond
  • ½ liter vatten
  • 1 dutt fisksås
  • dillpasta (Santa Maria)
  • 2 cl akvavit
  • 2 dl vitt matlagningsvin
  • Skala räkorna.
  • Fräs selleri, vitlök, morot och rödlök så det mjuknar och blir glansigt.
  • Tillsätt övriga ingredienser utom räkor, låt koka upp och sedan småputtra ca 10 minuter Red av med maizena, smaka av och tillsätt räkorna precis innan servering.
  • Servera till nykokt pasta.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.