175 g
provoloneost i 1x3 cm bitar (eller mozzarella)
1400 g
rigatoni 5 dl grädde 1 krm svartpeppar, grovmalen 1 krm salt 75 g gorgonzolaost, i 1x1 cm bitar 75 g parmesanost, riven 75 g talleggio (i 1x3 cm bitar) 75 g provoloneost i 1x3 cm bitar (eller mozzarella)Sätt ugnen på 240 gradig grillvärme. Koka rigatonin enligt anvisningar på paketet. Värm grädden i en stekpanna, vispa ner salt och peppar. Koka upp grädden och låt den reduceras till hälften genom att låta den koka på medelvärme. Blanda ner pastan i grädden. Blanda ner Parmesan och några bitar av Gorgonzola, Talleggio och Provolone, spar lite till gratinering. Rör tills osten smälter. Lägg upp pastan i portionsskålar. Lägg resterande ost utspridd på toppen, toppa med Parmesan. Ställ in i ugnen tills osten smält och blivit gyllenbrun, ca 5 -7 minuter.
Servera med nykokt pasta. -) Ett perfekt sätt att använda det som (eventuellt) blir över från en ostbricka är att smälta ner rubbet i grädde och crème fraiche i en härlig sås till pasta
Koka valfri pasta Smält ihop. Servera med en sallad. 100 gr Philadelphia ost2 dl riven stark ost 2,5 dl matgrädde 1 dl hackad purjolök Salt -peppar och lite parsillade krydda
Koka pastan. Krydda kycklingfiléerna med grillkrydda. Blanda pasta, sås, kyckling Och svamp. Finhacka vitlöken och stek på medelvärme under omrörning tills de mjuknar
Koka nåt pasta till. lökpulver, vitpeppar, hackad persilja och färdig ostsås paket finns i kylen. Stek 500 g nötfärs med 1 hackad gul lök tills fått färg
Skiva korven i bitar och stek den, blanda medpastan. Koka pastan efter beskrivning på paketet. Vi brukar använda Port salut men det borde gå bra med vanlig hushållsost
Toppa gärna med lite paprikapulver och servera med en god sallad. En helt vegansk maträtt, en vegansk ”ostsås” som man kan ha till makaroner eller pasta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.