Pasta med ostsås och ruccola
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Pasta med ostsås och ruccola 2 port 300 g pasta, gärna penne eller fusilli för att få med så mycket sås som möjligt.
  • 1 liten röd lök, fint hackad
  • 1 stor vitlöksklyfta, fint hackad
  • 2 dl vitt vin
  • 100 g riven lagrad ost, vi hade Västerbottensost
  • 100 g mascarpone eller Philadelphiaost
  • 80 g ruccola, sköljd och avrunnen
  • 1 dl grovt hackade valnötter
  • svartpeppar
  • Fräs lök och vitlök i en djup stekpanna så dom mjuknar med utan att de får färg.
  • Häll i vinet och låt det småputtra ca 5 minuter Rör ner mascarpone tills det smälter och tillsätt därefter den rivna osten och låt den smälta ner utan att röra för mycket i såsen.
  • Smaka av med peppar, eventuellt salt beroende på hur mycket sälta det är i den rivna osten.
  • Blanda samman den kokta pastan med ruccola, lägg upp i tallrik, häll på sås och strö på valnötter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.