Pasta med ostsås
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g rigatoni
  • 15 dl grädde
  • 11 krm svartpeppar, grovmalen
  • 11 krm salt
  • 175 g gorgonzolaost, i 1x1 cm bitar
  • 175 g parmesanost, riven
  • 175 g talleggio (i 1x3 cm bitar)
  • 175 g provoloneost i 1x3 cm bitar (eller mozzarella)
  • 1400 g rigatoni 5 dl grädde 1 krm svartpeppar, grovmalen 1 krm salt 75 g gorgonzolaost, i 1x1 cm bitar 75 g parmesanost, riven 75 g talleggio (i 1x3 cm bitar) 75 g provoloneost i 1x3 cm bitar (eller mozzarella)Sätt ugnen på 240 gradig grillvärme. Koka rigatonin enligt anvisningar på paketet. Värm grädden i en stekpanna, vispa ner salt och peppar. Koka upp grädden och låt den reduceras till hälften genom att låta den koka på medelvärme. Blanda ner pastan i grädden. Blanda ner Parmesan och några bitar av Gorgonzola, Talleggio och Provolone, spar lite till gratinering. Rör tills osten smälter. Lägg upp pastan i portionsskålar. Lägg resterande ost utspridd på toppen, toppa med Parmesan. Ställ in i ugnen tills osten smält och blivit gyllenbrun, ca 5 -7 minuter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.