1 parmesan,
rivenValnöts- och spenatpesto1. Lägg alla ingredienser i en bunke eller ett i mixerglas och mixa till en slät pesto.Pasta 1. Knåda samman alla ingredienser till en smidig deg. Låt vila i ca 20 minuter invirad i en handduk eller i en påse.2. Kavla ut degen i en pastamaskin. Starta på nr 1 och kavla till nr 5 i tjocklek. Skär i smala strimlor – tagliolini. Koka precis innan servering i saltat vatten i ca 2 minuter.Pastasås1. Stek chili och vitlök tills vitlöken blir lätt gyllene. Tillsätt broccoli och oliver. Stek ytterligare ett par minuter på medelhög värme.2. Tillsätt den kokta pastan tillsammans med lite av kokvattnet. Lägg i oliver, salvia, cocktailtomater och ca 1 dl pesto. Blanda samman hastigt och smaka av med salt och peppar. Toppa med riven parmesan. Servera genast.
Avsluta med att toppa pastanmedvalnötteroch de smörstekta salviabladen. Tillsätt därefter pastan direkt ifrån det kokande vattnet ner i såsen och rör försiktigt om så att den blandas med såsen
Blanda pastanmed såsen och tillsätt citronsaften, hälften av ruccolan samt de soltroakde tomaterna. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen
En vegetarisk pastamed både oliver, zucchini, basilika, tomater och lite parmesan. Oliver, zucchini, tomater och en härlig mix med örter gifte sig verkligen i munnen och det blev en succé
Koka pastan, häll av och servera den tillsammans med såsen och övriga tillbehör. Middagstipset denna fredag blir en fantastiskt lättlagad och lika fantastiskt god pastarätt som låg på våra tallrikar igårkväll
4 250 g pasta (t ex pappardelle) 500 g rå salsicciakorv 1 msk olivolja 1 riven vitlöksklyfta 50 g hackade valnötter 1 kruka hackad persilja 1 dl riven parmesanost salt och peppar ruccola och parmesanost till servering Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Servera med valfri pasta, men gärna nån sorts bandpasta eller spaghetti. Äntligen en pastasås till som ungarna älskar, lite mer variation i pasta-träsket
Den här pastarätten är en krämig historia med mustig smak från det röda vinet men också med en svag hetta från chilin som rundas av med grädde, philadelphiaost och parmesan
Vi blev lite sugna på en riktigt bra pasta. Om man vill öka styrkan lite så kan man ta hälften av jalapeñon och steka den tillsamman med löken i starten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.