Pasta med oliver, valnötter och salvia
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • valnötter
  • 1 babyspenat, ca 30 g
  • 1 citron, saften
  • 1 färsk parmesan, riven
  • 1 salt
  • 1 olivolja
  • 1 fullkornsvetemjöl
  • 1 durumvetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 röd chili , tunt skivad
  • 1 vitlök, tunt skivade
  • 1 broccoli, skuren i små buketter
  • 1 gröna kärnfria oliver, delade
  • 1 blad färsk salvia, grovt hackad
  • 1 cocktailtomater, delade
  • 1 salt och peppar
  • 1 parmesan, rivenValnöts- och spenatpesto1. Lägg alla ingredienser i en bunke eller ett i mixerglas och mixa till en slät pesto.Pasta 1. Knåda samman alla ingredienser till en smidig deg. Låt vila i ca 20 minuter invirad i en handduk eller i en påse.2. Kavla ut degen i en pastamaskin. Starta på nr 1 och kavla till nr 5 i tjocklek. Skär i smala strimlor – tagliolini. Koka precis innan servering i saltat vatten i ca 2 minuter.Pastasås1. Stek chili och vitlök tills vitlöken blir lätt gyllene. Tillsätt broccoli och oliver. Stek ytterligare ett par minuter på medelhög värme.2. Tillsätt den kokta pastan tillsammans med lite av kokvattnet. Lägg i oliver, salvia, cocktailtomater och ca 1 dl pesto. Blanda samman hastigt och smaka av med salt och peppar. Toppa med riven parmesan.  Servera genast.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.