Hacka löken och strimla de soltorkadetomaterna. Med inspiration från min gode väns sås i tidigare inlägg kommer här en enkel och supersmarrig pastarättmed liknande smaker
4 dl pasta penne 1 gul lök 250 g champinjoner 600 g kycklingfilé 2 tsk flytande margarin 1-2 dl vatten 1 hönsbuljongtärning 8 soltorkadetomater i olja 1-2 krm cayennepeppar 1-2 krm chilipulver salt peppar 2 dl mini fraiche 5 % sallad, till servering tomat, till servering
Servera med färsk pastaoch toppa med färsk basilika. Saknas maizena hemma, spara lite av pastavattnetoch rör ner i pastasåsen så tjocknar såsen ytterligare
Det är något riktigt, riktigt svulligt i kombinationen medpasta, fetaost, soltorkadetomateroch en så där riktigt krämig sås som man bara får när man kombinerar tomat med grädde eller crême fraichè
Vik ihop kycklingenoch ”sy ihop” snittet med tandpetare eller en grillpinne. För mer Medelhavssmak kan en kvist rosmarin eller några basilikablad gärna få smyga sig in
Fungerar bra att servera ihop med en pastasallad eller till någon form av potatis. Låt svalna och täck sedan kycklingenmed plastfolie och ställ den kallt
För nån vecka sen så gjorde jag ordning denna kycklingrättmed mozarella ochsoltorkadetomater. Pressa ner vitlöksklyftor och låt det fräsa tillsammans medsoltorkadetomater
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.