Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 400 g kycklinglårfilé 300 g pasta farfalle 1 msk Arla® Smör-&rapsolja ½ tsk salt 1 krm svartpeppar 3 salladslökar 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche parmesan&vitlök
Skär filéerna och lägg uppe på pastan slå på lagom med sås. Koka pastan och lägg upp på stora fat. Ta ut de färdiga kycklingfiléerna och smaka av och späd såsen med hönsbuljongen
Blanda pastanmed såsen. Gör så här Koka pastan enligt anvisning på paketet. Toppa med ost och persilja. Tärna zucchinin och fräs den i smör-&rapsolja i en stekpanna
Häll sedan över kycklingstrimlorna i den ugnssäkra formen tillsammans medpasta, lök och grönsaker. Egentligen skulle jag tillaga en varm kycklingpastasallad (utan sallatsblad), men insåg snart att jag inte hade så mycket grönsaker och då kom jag på denna variant
Fukta kanterna med ytterst lite vatten. Servera med dipsås och ris. Sjud i omgångar i rikligt med saltat vatten ca 3 min, tills de flyter upp till ytan. 400 g kycklingfärs. 2 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja. 5 salladslökar 1 vitlöksklyfta 400 g kycklingfärs 2 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja 1 riven färsk ingefära 1 tsk salt 1 förpackning wontondeg Dipsås
Servera medkycklingfräset. Toppa med lite extra dragon och pumpakärnor. Fräs allt i smör- &rapsolja i en stekpanna tills det har fått fin färg och kycklingen är klar
Börja med att sätta på vattnet till pastan och koka pastan enl anvisning på förpackningen. Servera kycklingröran på pastan och riv eventuellt lite mer pecorino ost över det hela
Kommentarer
Tomas Heldaeus
Ta höjd för mera creme fraiche eller dryga ut med med matgrädde.
Logga in eller Registrera för att kommentera.