Det är något riktigt, riktigt svulligt i kombinationen medpasta, fetaost, soltorkade tomater och en så där riktigt krämig sås som man bara får när man kombinerar tomat med grädde eller crême fraichè
Till middagen åt vi vanlig spagetti men till matlådan dagen efter körde jag medbönpasta, vilket också funkade superbra och är ett bra alternativ för att tillföra lite extra protein till rätten
Vad du behöverPastamed bacon, citron ochrosmarin300 g Pasta (gärna penne eller rigatoni)1 paket Bacon (140 g)1 st vitlöksklyfta3 dl Grädde1. 5 msk Citronsaft (eller efter smak)2 tsk torkad rosmarinsvartpeppar1
Grillad kalvfilé med tomatsalsa och sambalbearnaise. Med en spann chorizo, två biffrader av varje oxe och entrecôte för en mindre Bindefeldsskiva, visade min granne häromsistones var skåpet ska stå
Koka pastaoch blanda med paprikapeston. Spä eventuellt peston med lite av pastavattnet. Mixa paprika med pressad vitlök, solrosfrön, olja, vinäger och parmesan till en grov pesto
- En av dessa innehöll en super smarrig, vegetarisk pastarätt från Bra Mat Hemma. Mixa blandningen med en stavmixer och tillsätt sedan strimlad salvia, creme fraiche och kronärtskockshjärtan
Jag kan inte få nog av pumpa, det är ju sååå gott. Här är den tillagad på enklast tänkbara sätt, ugnsbakad ochmed topping av fetaost och färsk rosmarin
Det finns även en mängd andra saker man kan göra utav det som blir över när man karvar ut en halloweenpumpa, nämligen soppa, paj, rosta de i ugn med mera
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.