Toppa tallrikarna med bacon och grovhackad persilja. 1svartpepparKoka pastan. 1Finhacka och bryn schalottenlöken i olivolja. 1Tillsätt grädde och smula i osten. 1Tillsätt hackad färsk persilja och smaka av med svartpeppar. 1Skär bacon i små bitar och knaperstek den. 1Blanda ner såsen i pastan
400 g gnocchi ( som en öppen snäcka) 500-600 g fläskfilé, skivad i cm tjocka skivor 12 champinjoner, dela i kvartar 1 dl strimlade soltorkade tomater i olja, strimla 8 cocktailtomater, delade i kvartar 10-15 färska basilikablad, finstrimla 1,5 dl riven
Gjorde den här rätten häromdagen och jag vill tipsa om att inte snåla med kryddorna. Hoppas ni har haft en fin och bra midsommar, och firade och tillbringade den hur ni ville
500 g tomat (av valfri sort) 4 klyfta vitlök ca 1 krm chiliflakes salt svartpeppar, nymalen ca 2 msk olivolja 125 g ricotta 1 kruka basilika, plockad 400 g pasta (torkad eller färsk)
Koka pastan, häll av och servera den tillsammans med såsen och övriga tillbehör. Middagstipset denna fredag blir en fantastiskt lättlagad och lika fantastiskt god pastarätt som låg på våra tallrikar igårkväll
Lägg i pastanoch låt den koka enligt anvisningar på förpackningen. Tillsätt hälften av gorgonzolan tillsammans med grädden och rör om på låg värme tills osten smält
Smula osten och blanda samman den med bacon, svampröra ochpasta. Häll det över pastan. Riv över lite parmesanost och garnera eventuellt med färsk timjan
Blanda den kokta pastanmed såsen. Koka pastan al dente enligt förpackningens anvisning. Servera med hackade, rostade valnötter och bitar av resterande gorgonzola
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.