När pastan är klar, häll av och slå ner pastan i gräddblandningen. Koka pastan under tiden. I med hummerfond, buljongtärning, rivet citronskal, citronsaftoch svartpeppar
Vad du behöverPastamed bacon, citronoch rosmarin300 g Pasta (gärna penne eller rigatoni)1 paket Bacon (140 g)1 st vitlöksklyfta3 dl Grädde1. 5 dl vitt vin1 tsk kalvfond1 st citron (finrivet skal)1. 5 msk Citronsaft (eller efter smak)2 tsk torkad rosmarinsvartpeppar1
Får jag fresta med en god och superlättlagad pastarätt då. Pasta, tonfisk ochcitron - mycket svårare än så behöver det inte vara för att sätta guldkant på vardagsmaten
Häll tillbaka pastan i kastrullen och tillsätt under omröring fänkåls-, lök och saffransblandningen. Koka upp saltat vatten i en kastrull och lägg i pastanoch koka den al dente
Tillsätt kokt pastaoch färsk spenat till såsen, avsluta medmed bitar av varmrökt lax. Servera på tallrikar och toppa med rivet citronskaloch nymalen svartpeppar
Vänd ihop pastanmed såsen och räkorna, servera med lite extra Zeta Olivolja att ringla över. Koka pastan al dente enligt anvisningen på förpackningen, låt rinna av genom ett durkslag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.