Idag är det den internationella pastadagen. Krydda med salt, peppar och grillkrydda. Pasta passar bra både till vardags och till fest och uppskattas av många
idag var det dock dags att testa något nytt tyckte jag så jag gjorde en pastasåsmed räkor, musslor, keldas supergoda tomatsås med créme fraiche och så stekt halloumiost i kuber
Jag har tidigare skrivit om durrakorn från da Carla, men aldrig tidigare prövat den färskapastan. Det är den färska glutenfria spagettin från da Carla ett strålande exempel på
Jag har blivit beroende av min pastamaskin och det tar emot koka annan vanlig. Mer kanske att det tar lite tid, med först degen, som ska vila och sedan "kavlas" ut och göras till tagliatelle
Börja med att ta bort alla senor och putsa fläskfilén fin. Smält smöret till den färskapastan i en stekpanna och lägg sedan i vitlöken, ruccolan och tomaterna och låt de svänga runt i smöret
Servera med olivolja och krasse. 1500 g färska blandade tomater. 1400 g spagetti eller linguine 500 g färska blandade tomater 6 klyftor vitlök 3 msk smör 2 askar smörgåskrasse 3 msk olivolja salt och pepparKoka pastan riktigt al dente i välsaltat vatten, spara en kopp pastavatten. När vitlöken är mjuk, lägg i spagettin och en koppa pastavatten i stekpannan och låt den koka med vitlöken i 1 minut
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.