Servera med färsk pastaoch toppa med färsk basilika. Saknas maizena hemma, spara lite av pastavattnetoch rör ner i pastasåsen så tjocknar såsen ytterligare
Koka pastan enligt instruktioner, och låt den sedan rinna av ordentligt i ett durkslag. Lägg i de hela cocktailtomaterna i fläskfilén med såsen, så att tomaterna blir ljumma
Skär fläskytterfilen i skivor och krydda med salt, peppar och salvia och stek skivorna i smör/rapsolja tills de fått fin färg, ej för länge då blir de torra
Häll tillbaka den avrunna pastanoch blanda runt tillsammans med finhackad basilika. Medanpastan rinner av i ett durkslag blandas smör, grädde och creme av soltorkade tomater i kastrullen
4 4 port pasta (gärna spirali) 150 g haricots verts 250 g körsbärstomater 400 g halloumiost 1 msk olja 1 dl vatten 130 g pesto basilika salt och peppar 65 g babyspenat Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Vänd ner den färdigkokta pastanoch riv rikligt med parmesan över. av MosterAtt jag gillar enkelheten med en vinägrettbaserad dressing till pastan har jag nämnt tidigare (se här)
Tisdag och idag är det pastadag som gäller. Jag försöker ofta undvika pasta till lunch för jag tycker att jag blir så trött på eftermiddagen, men vissa dagar får man göra undantag
Tomat & basilika röran är samma som jag använder till bruschetta (minus rödlök), steker halloumioch lägger ovanpå, yoghurtsåsen med mynta & koriander samma recept som jag använde för nån dag sen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.