500 g spaghetti 12 sardellfiléer 500 g körsbärstomater (eller körsbärstomater) 0,5 dl olivolja 50 g smör 3 klyfta vitlök 2 små torkade chilifrukt, hela 0,5 dl olivolja 50 g smör 125 g svarta oliver utan kärnor 1-2 msk kapris 2 msk persilja, finhackad ev salt
Under tiden som du kokar pasta fräser du hackad vitlök i olivolja och tillsätter hackade sardeller, fräser en stund och pressar i en halv citron som du sedan lägger i (använd helst ekologisk eller tvätta den noga innan)
Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Räkor är alltid uppskattat hemma hos oss vad man än gör med dom, så den här rätten från Jamie Oliver kunde ju inte bli annat än god
Glutenfri pasta förstås - den här gången bönpasta av sojabönor - och till det en lättgjord, smakrik och grönsaksförstärkt röra på champinjoner, grönkål, brysselkål, oliver och bacon
Soppa, pasta, soppa, pasta… japp.  Stek på tomaterna och oliverna en stund tills de blir varma.  Tillsätt pastan och blanda väl och låt pastan få lite färg
En snabblagad mustig pastasås på tonfisk, zuccchini och tomat kryddad med örter och en aning chili som sedan toppas med torkade oliver för extra umamiumpf – en favorit i vårt kök
Du får mycket snabbt ihop denna underbara umamismakande pastarätt. Du behöver inte vara orolig för att det ska smaka för mycket sardeller eller fisk – det blir bara en underbar fyllig smak som även den som vanligtvis inte gillar fisk eller sardeller brukar älska
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.