Blanda ner den färdigkokta pastan i grönkålssåsen och tillsätt parmesan och pinjenötter. Det är en enkel, nyttig och samtidigt väldigt god vegetarisk pasta som passar perfekt mitt i veckan
Under tiden som du kokar pasta fräser du hackad vitlök i olivolja och tillsätter hackade sardeller, fräser en stund och pressar i en halv citron som du sedan lägger i (använd helst ekologisk eller tvätta den noga innan)
Lägg den avrunna pastan i såsen och vänd runt. Tillsätt därefter citronzest och dill. Smaka av med salt och peppar och servera genast med citronklyftor och dill
Vad du behöverPasta med bacon, citron och rosmarin300 g Pasta (gärna penne eller rigatoni)1 paket Bacon (140 g)1 st vitlöksklyfta3 dl Grädde1. 5 dl vitt vin1 tsk kalvfond1 st citron (finrivet skal)1. 5 msk Citronsaft (eller efter smak)2 tsk torkad rosmarinsvartpeppar1
Idag startar vi dagen med en god pastarätt, eller vad säger ni. citron, persilja, vitlök & gräslök. Här kommer en snabb pastarätt som var helt okej god
Idag fick det bli en vegansk pasta gjord på tagliatelle (vegansk sådan) med grönkål och skogschampinjoner som stektes tillsammans med lök, vitlök och färskpressad citron
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.